Singgah Jap

Rabu, 5 Januari 2011

Hari Bersejarah Atif

Gambar di hari pertama Atif bersekolah.. see.. ada butterfly in his stomach kot ni.. muka kelat je sebab suspen.. siap tanya aku..

Atif : Ibu.. macam maner kita nak tanya nama orang?
Ibu : Atif bagi salam. Pas tu cakap la.. "Saya Atif.. boleh saya tau siapa nama awak?"
Atif : Oooooo....


yang ni biler time rehat 15 minit.. hari pertama - ketiga waktu persekolahan dari jam 2 petang hingga 4 petang je.. dan seterusnya akan bermula pukul 2 petang hingga 6 petang..


Hari kedua aku hantar then tinggalkan dia. Aku tak tunggu dah dan bagi dia duit untuk beli makanan di kantin. Habis sekolah aku pun tanya la apa yang berlaku pada hari tu..

Atif : Kenapa ibu tak tunggu Atif tadi?
Ibu : Ibu ada kelas.. so tak dapat nak tunggu Atif.. sori ya..
Atif : Atif nangis banyak tadi sebab Atif sedih ibu tak de.. semua orang ada ibu.. (hok ala.. sedihnya ibu dengar.. tapi esok-esok pun ibu memang dah tak boleh tunggu lagi)
Ibu : Ya ke? tapi ibu tak boleh dok dalam kelas dengan Atif kan?
Atif : Esok ibu tunggu tau!
Ibu : Esok pun tak boleh.. sebab ibu ada kelas petang jugak.. nanti ibu pesan kat cikgu ya..
Atif : (muka sedih tak terucap.. hehe)


2 ulasan:

normi berkata...

Seronok tgk atif dah sekolah.. sian atif kena tinggal ibu kat sekolah sorang2.. tak per atif boleh punya.. nanti ramai kawan dah x ingat ibu dah.. hehe.. atif boleh..

Ahliacikgukhairul berkata...

normi: Alhamdulillah tp cabarannya makin besar. Betul la.. atif boleh! hehe

Related Posts with Thumbnails