Singgah Jap

Khamis, 10 Februari 2011

Illusion Circle

Rapat-rapat.. cuba tengok gambar-gambar ilusi di bawah ni..


Gambar ni statik sebenarnya.. tidak dianimasikan tetapi ia kelihatan bergerak di mana bergantung kepada tahap keupayaan kita menangani stress kita.
Kalau uol tengok cam dia gerak laju je tu maknanya tahap keupayaan menangani stress tu rendah dan kalau uol tengok dia gerak slow motion je kiranya stress uol di tahap yang tak membimbangkan. hehehe.


cuba tengok gambar ilusi kat atas ni jugak.. tak pun uol try tengok dalam dua keadaan yang mana uol rasa lebih relex dan under pressure.. nampak tak perbezaan pergerakan gambar ni? Sebabnya kita yang tau keadaan diri kita kan.. tetapi Allah lebih-lebih lagi mengetahui.

Bukan apa.. ngeri biler tengok ramai yang menamatkan sendiri riwayat hidup mereka kerana stress. Yang menamatkan riwayat hidup orang lain pun ramai jugak. Na'uzubillah. 

Agak-agak kalau uol tengok gambar kat atas tu bergerak dengan laju.. bacalah doa untuk menghadapi tekanan dengan yakin. InsyaAllah. Allah saja tempat kita mohon pertolongan dan perlindungan.

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails