Singgah Jap

Jumaat, 24 Julai 2009

Bestnya..

Meh aku nak story pasal p jalan2 port dickson n melaka hr tu.. then terus balik kg kt johor.. nikmatnya dpt balik kg.. susah nak digambarkan dgn kata2.. hanya org yg pernah mengalaminya je yg tau.. hahaha... apa kata survey?


Ujung bulan 4 hr tu aku plan nak balik kg sbb ada kenduri kawin sedara.. n aku pun amik la cuti 3 hr.. kebetulan plak CK a.k.a cikgu khairul kena p jd wakil psp ke ppd.. so.. apa lg.. dpt la kitorg tdo pd satu mlm.. moral kt sini.. cuti aku makin sikit tp cuti CK x luak2.. rezeki dia kan.. (sebenonya jeles jugak.. bila anak demam.. aku kena amik cuti.. jdnya.. cuba korang pk? cukup ke cuti 30 hr setaun tu utk org pompuan? hahaha)


Pas konvo ppd tu.. kitorg pi lepak2 mkn mee kari n nasik lemak kt pasar teluk kemang.. kengkawan yg memeriahkan suasana sudah semestinya Encik Ashri, Ina n Rozi..


Ni la Encik Ashri yg bertanggungjawab menculik CK dr dewan.. haha.. baik punya kawtim.. (maintain hensem dr dulu hingga kini.. dulu sibuk dgn jet ski.. la ni sibuk dgn gitar.. hehe.. betul x encik ashri?)


Ni plak Ina n Rozi.. mata stim pas kenyang mkn mee kari.. haha..

ok.. nti sambung lg.. nak tgk Nur Kasih jap..
Sambung semula.. maklum la.. kan kita boley edit2 post kita ni..

Pas mkn2 kt pasar tu.. kitorg balik hotel n terus check-out n menuju ke Melaka Bandar Bersejarah.. lamanya x ronda Melaka.. mesti Melaka kecik ati dgn kitorg sbb lalu je x singgah biler balik kg.. mana taknya.. malas nak menyinggah tu sbb aku rasa x sabo nak sampai kg.. siankan jd org perantau ni.. (asyik kesian je.. tp memang kesian pun.. kwang kwang kwang).

Sampai Melaka, terus solat kt masjid apa namanya aku x ingat.. then p Menara Taming Sari.. gayat gak tp very nice view dpt tgk bandar Melaka dr aras tinggi..

Jeng!Jeng!Jeng! Part paling best adalah naik beca round2 sekitar bandar.. aku rasa mcm nak turun je dr beca sbb kesian kt pakcik tu mcm x larat nak kayuh.. ye la.. lebihan muatan.. wpun yg naik cuma aku, atif n auni (kalu campur berat kesemuanya mau 100kg kot n penyumbang terberat mesti la ibunya.. kan? betul x CK? mcm biasa.. u mesti senyum je biler i tanya..)


Gambar kt atas ni sbg koleksi peribadi kitorg je tau.. CK yg pegang handle basikal.. bkn pakcik yg dimaksudkn dlm citer ni..

Pakcik beca tu turunkan we all kt muzium kapal.. bayar RM3 (dpt percuma plastik utk bungkus kasut/selipar) n dpt la masuk 3 muzium marin yg berdekatan.. CK ni pencinta sejarah.. so dia pun baca la semua apa yg ada kt dlm tu.. aku sbg ahlia mithali.. bg la peluang kt CK n berkorban mengejar kanak2 kecik 2 org tu.. hehehe.. then aku pun test la pengetahuan CK dgn bertanyakn soalan2 yg agak mendebarkan (sapa yg berdebar aku pun x tau).. dia dgn muka cool jawab semua soalan aku.. (aku kalu benda2 yg berkaitan dgn sejarah ni malas ckit nak baca tp lebih suka dgr org bercerita.. sama la mcm citer hindustan.. aku x suka tgk tp aku suka suruh Ina cerita kt aku sbb aku rasa dia story lg best drp aku tgk sendiri.. haahaahaa.. a tribute to Ina!)

7 ulasan:

alladiin berkata...

aduh...ada gambor lelaki hensem kat atas tu...sape ek..

Bidarabiru,N9 berkata...

Ko x hingat kek den yo....tak po den pun busy masa tu...he..he

ahliacikgukhairul berkata...

alladiin: hahaha.. mesti dah tau jawapannya sapa kan?

bidarabiru: aku tanya gak pasal ko dr en.ashri.. ko sibuk masa hr konvo tu.. x silap jd pemandu lulusan so x boley la diculik pd hr kejadian.. ina amik cuti time tu.. nti kita berkumpul lg.. bestnyer..

Bidarabiru,N9 berkata...

oh baru den faham...sapa cikgu khairul tu...ehmm ko ye...oh...alia tu ko eh????Nape le ko tak berterus terang...penin den...

ahliacikgukhairul berkata...

laaa.. kan dah bgtau hr tu.. ahlia = isteri kpd someone so kalu ahlia cikgu khairul tu = isteri cikgu khairul la.. kt sini diorg panggil hubby aku cikgu khairul... haha.. paham dah? good..

aliaazuan berkata...

Salam...

Ahlia ckgu khairul, salam prkenalan. Ana ahlia azuan. Bleh mntak alamat emel tak, ada hjt sikit...ttg masturat...

Ahliacikgukhairul berkata...

aliaazuan : sori baru baca.. ini emel saya.. noorulmdsalih@yahoo.com..

Related Posts with Thumbnails