Singgah Jap

Selasa, 23 November 2010

Anda Insan Yang Mana Satu?

Diam tak diam rupanya blog aku dah berusia 1 tahun 4 bulan.. rasanya macam baru berjinak-jinak dalam dunia blogging ni.. dan blog aku ni pun masih belum ada identitinya sendiri. Caca marba. Ikut sesedap rasa apa yang nak diceritakan.

Baru-baru ni aku terjumpa ayat-ayat berikut dalam sebuah buku "Study Smart" terbitan PTS.

ANDA INSAN YANG MANA SATU

Insan berfikiran tinggi

gemar berkata tentang ilmu

Insan berfikiran sederhana

gemar berkata tentang peristiwa

Insan berfikiran rendah

gemar berkata tentang insan lain

Insan berfikiran cetek

gemar berkata tentang memuji diri sendiri.

hmmmm.... biler aku baca semula semua entry sebelum ni.. aku cam termasuk dalam semua golongan insan yang disebutkan di atas. Anda bagaimana?




3 ulasan:

alladiin berkata...

harap2, wa bukanlah yg kategori cetek tu.. ngeri beb.

ahliacikgukhairul berkata...

alladin: kalu gitu termasuk dlm 3 golongan di atas eh.. hahaha

alladiin berkata...

hahaha....golong yg nombor 1 tu teramatlah kurangnya...sebabn teramatlah kurang membaca...

Related Posts with Thumbnails