Singgah Jap

Ahad, 27 September 2009

Jalan-jalan Cari Makan

Alhamdulillah.. akhirnya 'ngidaman' weol dpt direalisasikan... Allah Maha Pemurah.. hehehe.. sebenarnya weol dah lama mengidam nak makan roti bakar + telur setengah masak + air kopi kt Stesen Keretapi Kluang.. jgn gelak ya.. wpun benda2 tu semua kiter boleh buat sendiri tp kalu org lain buatkan bertambah2 sedapnya... ahaks..

Pasal menu kt Stesen Keretapi Kluang tu weol terbaca dalam paper lama dah.. tp tak berkesempatan nak sampai ke sana setiap kali weol balik ke Johor.. sebabnya.. rasa masa sangat singkat dan amat merugikan kalu nak berjalan2 kuar rumah tu.. hahaha.. punyer la.. so.. kali ni terkebetulan ada sepupu aku buat walimatul urus kt Kluang.. maka agenda lawatan ke Stesen Keretapi Kluang merupakan salah satu agenda yg tak boleh dipandang ringan.. haha.. Alhamdulillah..

Apa yg membuatkan weol teruja adalah tang kaya yg dibuat sendiri oleh keluarga tokehnya setiap hari.. jgn tak tau.. weol siap beli serbuk kopi dan kaya tu.. plan nak buat sendiri pas2 ni.. (roti bakar n air kopi ya.. bukan nak buat sendiri serbuk kopi n kaya tu...). Kalau korang nak rasa jemput la dtg umah weol ya.. dan satu lagi.. tokey kedai tu merupakan saudara 'lama' (sebab dah lama masuk Islam).. tu yg menambahkan keterujaan weol.. huhu.. dahsyat tul penangannya kan?

Meh kita layan gambar2 menu dan suasana stesen keretapi tu..

ni nama kedai tu dan waktu perniagaannya.. lama dah diorg bertahan nih.. bagus la..

antara menu yg ada dijual kt kedai nih.. harga masih boleh tahan murahkan?

ni nasi lemak yg berharga RM0.70.. 4 kali sudu dah abis.. so.. aku terpaksa mkn 2 bungkus utk cukupkan 8 sudu.. huhu

ni plak set roti bakar.. satu set = 2 keping roti yg dipotong 2.. kira kalau rupa mcm kt atas ni kira 2 set la.. (hehe.. angka bertuah = 2)

ni telur separuh masak ya... hmmmm... yummy!! kul 4 ptg pun aku masih lalu lg makan telur setengah masak... haha..


Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails