Singgah Jap

Isnin, 14 September 2009

Broadband?

Assalamualaikum..

nampaknya dah banyak hari gak tak dapat nak berblog n berinternet guna broadband nih... hmmm.. sabar.. sabar.. sabar.. Allah sayang dgn hambaNya yg sabar..

tp dlm sabar2 pun.. saja nak komplen sikit.. hehe.. bukan aper.. konpius.. betul ke broadband? ntah2.. rubber band tak? tak pun.. brass band.. hehe.. tapi kalu kerap x boleh meng'explore'.. baik tukar namer kepada narrow band je la.. x pun kiter bandage jer.. haha..

sekarang ni kt umah aku tgh gelap gelita gara2 'black out' stat kul 11.30mlm td.. hmm. tak boley nak lelap mata plak.. td sebenarnya bangun sebab nak amik n pakaikan si atifah diaper.. tup2 terbukak plak komputer n nak try la 'broad band' aku ni.. hehe.. boley plak internet mengexplore dlm kepekatan malam ni..

sebenarnya.. antara faktor2 yg menyebabkan aku tak boley lelap mata ni adalah sebab excited nak balik kg beraya.. dok pk apa yg aku nak bawak balik kg nih.. kena list down siap2.. takut tertinggal buah2 tangan.. InsyaAllah rabu pg nti (16sept09) weol bertolak ke Kelantan n stay sampai raya pertama then shoot plak ke Johor.. satu Malaya weol jelajah.. cuma tak lalu negeri Perlis je... huhu.. tu la antara nikmat dan hikmah berkawin dgn org luar negeri kiter..

haaa.. mesti pelikkan kenapa first day raya dah bergerak ke negeri yg satu lagi... haha.. mcm tak sabor2 plak.. tp memang tu le jawapannyer.. sebabnya kalu ikut kalendar weol.. raya pertama tahun ni jatuhnya (giliran) di Johor.. tp biler dicampurtolakdarabbahagi.. kalu nak lama sikit di Johor.. (kes cuti dah tak ikut cuti semester la ni)kena la berkorban tukar kalender.. so.. ini tahun raya pertama lg di Kelantan.. biasanya raya kedua baru weol shoot ke rumah satu lg.. tp setelah aku menggoda CK.. beliau bersetuju raya pertama bertolak ke Johor..

ala.. lagipun Penang ngan Kelantan dekat je.. 6jam perjalanan termasuk berenti beberapa kali.. tak dak tol plak tu.. kiranya weol lebih kerap balik Kelantan compared to Johor yg sekali balik kena siapkan RMseribu+++... huhu.. lgpun last week br balik berposa kt Kelantan.. then after 10 days balik lg.. kira tak pe la kan raya pertama dah stat bergerak ke Johor.. hmmm... lagi la tak boley nak lelap mata ni..


satu lagikan.. yg bagus ikut giliran ni sebenarnya.. baju raya ikut kaler tema tu boley ditukar 2 taun sekali.. hahaha.. maklum la.. raya taun lepas nenek Kelantan yg tengok n taun ni atuk Johor plak yg tengok.. tapi oleh kerana kalendar taun lepas n taun ni sama.. so ini taun kena cari tema baru la plak...

maap la kalu tajuk entry kali ni tak berapa padan dgn entrynya.. hehehe.. ni la antara perasaan anak rantau.. berusaha utk jd isteri mithali (bukan dikesali ya.. huhu).. so kena la ikut suami mana berada.. godaan aku ajak CK berpindah ke negeri2 di selatan belum berjaya lg.. kena try n cari taktik or idea lain plak nampaknyer..

any ideas from uols yg we can share together gather? hehe.. zasssss.....
(dah.. dah.. dah.. nak pakaikan atifah diaper plak.. kang tak pasal esok aku kena jemur tilam plak.. hubby kuar 3 hari ni.. rindu ah.. huhu)

Wassalammmm....

2 ulasan:

Bidarabiru berkata...

share lah cam mana ko mengoda CK....bukan ape untuk pendoman rakan2 yang lain untuk mempelbagaikan teknik godaan...je

ahliacikgukhairul berkata...

hehe.. aku setuju tukar kalender tahun ni dgn beraya kt kelantan yg maner dpt menggembirakan hati byk pihak.. kitorg amik cuti awal sikit.. tu yg CK pun ok je la nak bertolak raya pertama.. dgn lain perkataan.. korbankn jiwa raga.. haha

Related Posts with Thumbnails