Singgah Jap

Rabu, 13 Februari 2013

Bahang

Macam-macam bahang yang dirasakan sekarang.. bahang pilihanraya.. bahang kedatangan MQA ke PSP.. bahang kepanasan di Pulau Pinang dan yang paling memberi kesan adalah apabila bahang ketika memandu kereta disebabkan alat penghawa dinginnya rosak. Oh! Dugaan di kala cuti yang mana aku tak berapa boleh bercuti kerana anak-anaknya bersekolah. Kedai banyak tutup pulak tu.. Makanya perlu la ditunda untuk membaiki si penghawa dingin yang rosak itu. Aku kira hari ini sudah hari ke4 Tahun Baru Cina tapi kedai-kedai di Pulau Pinang masih banyak yang tutup. Pusat Servis Toyota pun masih tutup! Berani ko ya... he..

Bila fikir semula, dah sampai masa kot rosaknya penghawa dingin tu bila usia kereta dah mencapai 5 tahun walaupun aku tak pernah gagal menghantar servis ikut jadualnya. Bila muhasabah diri, aku kurang bersedekah kot bulan ni walaupun dapat imbuhan. Tu yang Allah duga dengan ujian yang sedikit ni. Astaghfirullah.

Tadi sambil-sambil nak menanda kuiz pelajar (baru nak menanda ok.. belum ditanda lagi), aku sempat berjalan secara maya dari blog ke blog. Al-Fatihah buat Saudara Jejai yang sudah kembali ke rahmatullah semalam. Moga Allah menempatkan beliau di samping roh orang-orang yang beriman. Moga penulisan beliau dapat memberi ilmu yang manfaat kepada kita yang mana pahalanya dapat dibawa bersama ke alam barzakh. Amin. Melalui blog beliau juga aku dapat membaca luahan hati seorang ibu tunggal yang sedang bertarung dengan penyakitnya. Dalam masa mendapat rawatan di hospital, anak yang bongsu turut menemaninya. Oh! Besarnya dugaan Allah untuk beliau tetapi beliau tetap tabah. Dan masih belum terlambat untuk kita sama-sama membantu beliau.

Penutup bicara, Selamat Ulang Tahunnya buat bondaku Rahana Ahmad dan anakanda Auni Atifah yang berkongsi tarikh lahir yang sama iaitu 1 Februari. Moga keduanya sentiasa di bawah peliharaan dan redha Allah. Amin.







p/s: up semua entry walau tak kena tajuk.. ngeee..


2 ulasan:

aisyah fashadeland berkata...

salam . hai blogger cute . saya follow sambil singgah blog awak . follow me back??

Ahliacikgukhairul berkata...

tq and done :)

Related Posts with Thumbnails