Singgah Jap

Khamis, 21 Oktober 2010

Tutorial Untuk Tandatangan

Hehe.. atas permintaan ramai (percaya ke?) kali ni nak buat tutorial sikit macam maner nak letak tandatangan kat setiap entry page kita.. meh try..

1. Mula-mula bukak website ni:

http://www.mylivesignature.com/

2. ikut arahan yang ada kat web tu then dapatkan signature id

3. pas tu masuk kat : dashboard - setting - formatting - post template

4. kat post template tu.. masukkan coding ni :
contoh signature url aku:

http://signatures.mylivesignature.com/54488/305/7C63E1362F9549C21892FAC71D8A0FEF.png

Boleh adjust alignment... agak2 nak letak kat tengah.. tukar kepada centre, kalau nak signature kat kiri then tukarkan kepada left... kalau nak letak kat kanan???? sama cam kat atas la..

Walaubagaimanapun.. kalau nak yang ringkas je.. boleh la taip apa2 nama kt post template tu then save..

Makanya setiap kali kita nak buat new entry.. tandatangan @ signature tu dah sedia ada kat page tu..

Ok ah.. Selamat mencuba dengan sedaya upaya dan sepenuh daya..







2 ulasan:

ziarah76 berkata...

terima kasih kak

ahliacikgukhairul berkata...

welcome.. n alhamdulillah nak dpt ahli baru.. tumpang seronok..

Related Posts with Thumbnails