Singgah Jap

Sabtu, 19 Disember 2009

Alhamdulillah...

Alhamdulillah...

First word yg kuar dr minda dan mulut weol.. akhirnya aku dan CK selamat sampai ke tanah air yg tercinta selepas selesai melaksanakan rukun Islam ke5.. dapat berjumpa semula dgn keluarga dan sahabat handai dlm keadaan yg baik.. Alhamdulillah..

Weol landed kt Penang International Airport tepat jam 7.33pg, 17Disember 2009 after 55days kt Tanah Suci.. sepatutnya sampai M'sia 7Disember 2009.. tapi Allah masih mengizinkan weol sebagai tetamuNya.. kena extend lg 10 hari... huhu.. mula2 dpt berita tu rasa sedih gak.. hehe.. sbb rindu sgt dah kt semua di M'sia.. tp bila berdoa dpn Kaabah mohon Allah tunjukkan apa yg baik utk weol.. rasa lega dan bersyukur plak kerana weol dpt stay lg sbb tak tau la biler dpt sampai lg ke Baitullah... mudahan kedatangan weol baru2 ni bukan la yg terakhir dan kalau tiada rezeki utk sampai lg mohon Allah ganti dgn syurga.. Amin..


Sebenarnya.. antara sbb2 weol kena extend adalah pihak Arab Saudi hanya membenarkan 4 penerbangan sehari kuar dr airportnya.. hmmmm... mcm2 kan.. dan yg terlibat hanyalah kami2 yg naik Malaysian Airlines.. adalah 5 grup penerbangan yg terlibat drp seratus lebih grup M'sia.. tp tu semua urusan Allah.. kita hanya merencana tp Allah penentu segala..


Banyak pengalaman yg dapat dikutip + dilihat + jd iktibar etc.. akan distori mori kemudian together with the pics.. time ni weol masih lg dlm perubahan masa tdo n berjaga.. hehehe.. ni kepala pun dok ting tong lg.. belum sempurna diadjust..


Apa2 pun.. Syukur Alhamdulillah atas segala kurniaanNya.. doa utk kengkawan yg lain gak.. mudahan kita semua akan dijemput Allah ke rumahNya.. best woi! Tak terkata.. Tak terucap... usahalah utk sampai ke sana.. kita tak tau usia kita bertahan setakat maner.. duit boley cari tp umur kita x tau.. tu antara yg menguatkan azam weol utk ke sana walau apapun terjadi... InsyaAllah.. biler ada keazaman mcm tu.. Allah akan bantu selesaikan kesemuanya.. n kena doa sungguh2..

InsyaAllah aku akan stori lg nti pasal Kota Madinah Al-Munawwarah dan Makkah Al-Mukarramah.. (The best places in the world! MasyaAllah..)


p/s: kena pulun marking nih.. lusa dah nak kena anta markah final students.. huhu.. Allah Maha Besar..

7 ulasan:

izat berkata...

Assalamualaikum Hajah kak nurul..

He he..welkam back..tak sabar nak baca cerita mekah n madinah ni...story skit...

alladiin berkata...

Assalamualaikum....

Tahniah...sy hanya nunggu gambau je kat blog ni...

p/s: saya tumpang gumbira bila ada kawan yg selamat pergi dan pulang..

merah_s berkata...

Salam,

Alhamdulillah.. Inilah nikmat Allah SWT yang tak terhingga.. Semoga kepulangan engkau membawa berkat..

ahliacikgukhairul berkata...

izat: InsyaAllah nti akan cerita lebih lanjut dgn gambar..

alladiin: Alhamdulillah.. selamat semuanya - masa pergi, kt sana n masa balik..

merah_s: Alhamdulillah.. tima kasey doa saudara.. mohon Allah jemput lg jd tetamuNya sebelum pergi tak kembali.. Amin..

ziarah76 berkata...

puan hajah,
kirim salam saya pd haji CK, ye..
alhamdulillah, Allah permudahkan

hainur hapis berkata...

http://blogkarkun.blogspot.com/

ahliacikgukhairul berkata...

ziarah76: huhu.. x yah hajjah2 la.. Rasulullah S.A.W yg ajar kita cara2 kerjakan rukun n wajib haji pun kita x panggil baginda Haji Muhammad.. CK kim salam.. InsyaAllah kita doa n usaha spy dpt ke Baitullah.. Amin

hainur hapis: tima kasey sbb sudi lalu kt blog saya

Related Posts with Thumbnails